donderdag 31 december 2020

Alles van 2020

183 – Een winters avontuur

Basisschool Bennekom.


Dit verhaal staat al eerder beschreven in deze blog.


184 – Kabouter Jacob helpt zieke dieren

Bezoekerscentrum Renkum’s beekdal.


Er worden 2 avonturen verteld, waarbij kabouter Jacob dieren in nood helpt.

De voorstelling is een vorm van tafeltheater. De verhalen worden op mooie, sfeervol aangeklede tafels gespeeld, terwijl iemand voorleest. Het zijn verhalen die zich zo in het beekdal met zijn kabouterpad zouden kunnen afspelen.

Het eerste verhaal gaat over een merel die gewond is geraakt en naar het dierenziekenhuis moet worden gebracht. Jacob moet opschieten, want de poes ligt op de loer.

Het tweede verhaal gaat over een pas geboren reekalfje dat helemaal alleen is. Kan Jacob het diertje redden?

  

 

 185 – De reis naar de top

 Bibliotheek Wageningen


 Het verhaal wordt verteld met behulp van een Japans vertelkastje, een zgn Kamishibai.

Het is een kant-en-klaar gekocht verhaal, op grote platen gedrukt en met bijbehorende muziek. Ik heb dit altijd al eens willen uitproberen. En omdat vanwege Corona er maar weinig kinderen mochten komen kijken was dit een goede gelegenheid om het te gebruiken.

Het verhaal gaat om een Indiaans jongetje dat op een dag op de rug van een condor een vlucht maakt naar de hoogste berg. En wat hij daar niet allemaal ziet…

Een erg sfeervol verhaal, dat de kinderen helemaal meeneemt.

 

 

  

186 – Verhalen met knuffels

 Bibliotheek Wageningen

 

Met ieder een knuffel op schoot, mocht een kleine groep kinderen komen luisteren naar 2 verhalen, waarbij een knuffel in de hoofdrol stond. Er lagen attributen uit het verhaal om mee te spelen en de vertelster verkleedde zich om het nog echter te laten lijken. De sfeer was heel intiem en persoonlijk, omdat de groep, vanwege corona, zo klein was.

 

  

  

187 – De mooiste vis van de zee

Rikilt Sinterklaasviering, online in dit Corona-jaar

 

Dit verhaal staat al eerder beschreven in deze blog. Het werd verteld en gespeeld voor de camera. Een nieuwe ervaring om zonder publiek dit verhaal te spelen en het op te nemen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten